Opis inwestycji

W połowie roku 2014, w Starachowicach na działce przy ul. Batalionów Chłopskich 16 powstał funkcjonalny i energooszczędny budynek mieszkalny z łączną liczbą 70 mieszkań. Inwestycja  obejmowała przebudowę dawnego „Hotelu pielęgniarek” i przekształcenie go w nowoczesny blok stojący w zadbanej, zielonej przestrzeni.

Metraż mieszkań został powiększony przez zamurowanie części balkonów. Wstawione zostaly nowe drzwi i okna o dużym współczynniku izolacyjności, a cały budynek – włącznie z dachem – został docieplony i uszczelniony. Wykonano również obróbki blacharskie. Powstał całkiem nowy szyb windy. Budynek zyskał także nową elewację, a wnętrze jest doprowadzone do stanu deweloperskiego. Dostępne są lokale o powierzchni od 22–metrowych kawalerek poprzez 42–metrowe mieszkania dwupokojowe, aż do 78-metrowych apartamentów. Większe mieszkania posiadają salon, sypialnię, kuchnię, łazienkę i hol – przedpokój.

W zależności od osobistych preferencji, pomieszczenia będą mogły być oddzielone od siebie drzwiami lub stanowić otwartą przestrzeń. Do każdego z mieszkań przypisane jest pomieszczenie gospodarcze - piwnica. Teren, na którym znajduje się budynek jest ogrodzony i zaaranżowany z myślą o potrzebach mieszkańców. Na terenie działki znajduje się ogrodzone boisko do piłki, altana grillowa,  a wiosną planowana jest budowa placu zabaw dla najmłodszych. Dzięki bardzo nowoczesnej infrastrukturze światłowodowej w budynku, wszyscy mieszkańcy będą mieli zapewniony dostęp do internetu, telewizji HD oraz telefonii. Bezpieczeństwo mieszkańców zapewni monitoring otoczenia budynku, parkingu i piwnic.


Obiekt monitorowany

Mieszkańcy mogą czuć się komfortowo i bezpiecznie ze względu na to, że budynek znajduje się na monitorowanym terenie zamkniętym.

Parking

Lokatorzy mają możliwość korzystania z dwóch placów parkingowych, znajdujących się na terenie o łącznej powierzchni 800 metrów kwadratowych.

Winda

Udogodnieniem dla osób starszych oraz rodzin z małymi dziećmi jest przestronna winda o udźwigu 800 kg, która jest w stanie pomieścić chorego w pozycji leżącej, jak również transportować ciężkie ładunki.

Internet, telewizja, telefon

W budynku przewidziano swobodny dostęp do internetu, telewizji HD oraz telefonii.


Plac zabaw

Kącik rekreacyjny oraz plac zabaw urozmaici czas spędzany w gronie rodzinnym na świeżym powietrzu.

Altana grillowa

Entuzjaści spotkań przy grillu będą mogli relaksować się w przytulnej altanie ogrodowej, specjalnie zaaranżowanej pod kątem przyrządzania dań z rusztu.

Gabinet lekarski

Z myślą o starszych mieszkańcach planowane jest otwarcie w budynku gabinetu lekarskiego, w którym będzie możliwość wykonywania zabiegów pielęgniarskich i fizjoterapeutycznych.


Lokalizacja


© Perfopol 2014